Emma Tallulah

Läste på Expressen igår kväll att Norge har fått en ny liten prinsessa, Emma Tallulah. Fint namn tycker jag, både ovanligt och vanligt. Det som slog mig idag var hur hälften av norskarna (i en undersökning) klankar ner på namnet Tallulah, och tycker att det är konstigt. Okej, för det första så är det väl upp till föräldrarna att döpa sina barn, och om det väljer något ovanligt så spelar det ingen roll. För det andra så var det en namnforskare som sa sig aldrig ha hört det namnet, någonsin. Hm, rätt dålig namnforskare måste jag påstå, haha, med tanke på att Demi Moores och Bruce Willis dotter har hetat det i ca 14 år, haha. Borde en namnforskare inte ha mer koll? hahaha...


H

Dagens Hanna



Svart fodralklänning, Gina
Svart kofta, Monki
Svarta knästrumpor med vita prickar, H&M
Grå strumpbyxor, H&M
Silvriga örhängen, Pilgrim
Svart armband med silverspänne, Åhlens
Silver armband, Second hand
Ring, mormors gamla

Svarta ballerinor, Din Sko
Svart skinnjacka, Skinngubben i Köping
Stor svart mjuk sjal, B'young

Nu ska jag byta till träningskläder och sen iväg och träna.
Sen är det final i So you think you can dance! Bra kväll med andra ord.
Puss H

Det regnar!

Eller ja, inte just nu men min cykel var dyngsur när jag skulle cykla hem. Gillar det inte!
Började dagen med svenska. Sen cooper-test på idrotten som gick sådär, är både förkyld och glömde astmasprayen, men men det kan ju bara bli bättre nästa gång vi kör det. Sen 3 timmar hål för jazzen var inställd och efter det dagens bästa: Sociologi, alltid roligt.

Nu ska jag göra nåt annat.
Puss H

Nyshoppat

Nyshoppat under gårdagen:


Svart tvinnat armband med stort silverspänne, Åhlens

Två par blå strupbyxor i olika nyanser, var de kommer ifrån ser nu ju

Mössa med rosett, H&M. Köpte en likadan i plommonlila också.

Prickiga knästrumpor, H&M

Skärp, H&M

Over-knee strumpor i svart, rosa & cerise, Lindex

Köpte även klänningen jag har på mig idag. En vit/röd rutig shorta från Cubus. En grå midjehög, tajt kjol, en likadan fast randig i svart och vitt och en svart tajt klänning från Gina. Gråa strumpbyxor från H&M. Och en väska från, hör och häpna, KappAhl. Har aldrig hittat något där men jag och mamma skulle in där och köpa barnkläder till en nyfödd knotte i present och då hittade jag den.
Dessa kläder och väskan får ni se när jag har de på mig.
Puss H

Dagens Hanna



Småblommig klänning, Cubus
Tunna svarta strumpbyxor, ?
Over-knee strumpor i viscose mix (supersköna), H&M
Svarta ballerinas, Din sko
Skinnjacka, Skinngubben i Köping
Vanliga smyckena

Dagens Hanna Söndag



Svart body, Gina
Svart midjehög kjol, Monki
Gråa strumbyxor, Lindex
Silver armband, Second hand
Silver ring, Mormors gamla
Silver örhängen, Pilgrim
Svarta ballerinas, Din Sko
Skinnjacka, Skinngubben i Köping
Svart sjal, ?
Axelremsväska, Friis&Co

Sverige-Rumänien


Lagom när vi ställt oss i kö för att köpa biljetter kom det fram en dam till oss och sa: "Hej, jag heter blabla och kommer från Ticket (de var matchvärdar) och jag har några gratisbiljetter här som jag undrar om ni vill ha? Jag vet att ni ungdommar kan ha det lite tjärvt med pengar och allt ni behöver göra är att ta den här katalogen och läsa lite i den." Smått chockade tackade vi givetvis ja, och sparade oss 150 kronor var, haha. Hon gjorde dagens järning!

Smått okej platser, hehe.

Coolaste bandet! Västerås musikkår, eller nåt sånt...

A & A, ett dygn senare är A till vänster brunhårig!

Heja Sverige, du kära fosterland. Du kan kanske vara bäst nångång ibland!

Sverige vann med 2-0. YES! 1-0 Sjögran, 2-0 Fischer.

Bra kväll det var i lördags.
H

Hade bara ...

Hade bara matte och engelska idag. Matten var riktigt givande och rolig (okej, det där skrev jag aldrig, haha. Jag tycker egentligen inte om matte). Sen var det slut på skoldagen. Har fortfarande inte hittat den satans usb-kabeln men ska leta efter den nu...
Hörs. Puss

Nu ska jag sova!

Har färgat håret på bästa kompisen min under kvällen. Det blev superbra! Från blond till brun. Men nu är klockan ändå rätt mycket och jag ska upp tidigt imorgonbitti, om 8 timmar kommer jag tex stå i duschen, haha. Men men, ha det bäst och sov så gott.
Puss H

Håll ut!

Jag kan tyvärr inte visa bilder från matchen och allt nytt jag har shoppat idag för jag har lagt usb-kabeln på nåt ställe där jag inte kan minnas. Så klantigt, ska leta efter den under kvällen så får vi se när de hamnar på datorn sen, haha. Så håll ut!

Shoppade ganska mycket idag, 2 klänningar, 2 kjolar, 1 shorta, 1 skärp, 1 armband, 4 par strumpbyxor, 2 par knästrumpor och 1 väska. Jag visar när jag hittar kabeln.

Ha det, nu ska jag färga håret på min bästa kompis A. Spännande, hon går från blond till brun, kommer bli skit bra!
Puss H

USCH!

Nu när jag vaknat, legat och läst lite och sedan skulle gå upp så bäddade jag min säng, det gör jag alltid när jag går upp för annars blir det inte gjort, hur som helst så när jag slänger överkastet över sängen så ser jag något stort svart fara förbi, jag lägger överkastet till rätta och sen kryper den fram... en stor äcklig källarspindel med flera cm långa ben! Och jag som är livrädd för spindlar väckte hela huset med mitt skrik, haha. Min snälla låtsaspappa tog bort den iallafall. Fy fan för spindlar!

H

God natt

Fotbollen var skit bra, och Sverige vann med 2-0! Härligt. Visar bilder imorgon, för nu ska jag sova. God natt.
Puss H

Streettävling

Har varit lagledare på streettävling i Eskilstuna idag. Gick riktigt bra och är super kul! Dansskolan skötte sig bra, haha och vi tog många medaljer, härligt! Nu är jag iallafall hemma en snabbis, ska byta kläder och hämta ut pengar sen ska jag ner till Swedbank Park för att kolla på damernas VM-kval i fotboll, Sverige-Rumäninen. Ska bli riktigt roligt.

Puss H

Matte & Naturkunskap...

Jahapp, matte och naturkunskap. Så såg min skoldag ut. Gick bara bra. Kändes lite konstigt att gå in i skolan efter gårdagen, men ja, vad ska man göra. Framtills hotet så var ju dagen faktiskt riktigt bra!

Så nu sitter jag här, nyligen hemkommen från skolan och äter citron glass. Jag älskar citron glass, det är det bästa! SIAs lemon curd glass med krossad maräng i, mums!
H

God natt!

Ska sova nu tror jag, det har vart en lång och omtumlande och konstig dag. Vill bara somna och vakna imorgon med en normal dag, klarar inte av såna här avbrott.

Juste, glömde berätta om H, L, N & min schyssta sociologi deal, haha. Vet ej hur vi kom fram till det, men den som har bäst resultat av oss 4 på varje sociologi prov bjuder dom andra på något bakat. Känns som att det är jag som kommer torska på det rätt ofta, haha, det trodde dom andra också. Men men, vi ska nog ta den som har sämst nångång också...

Hur som helst, nu ska jag dra mig mot sängen.
Sussa gott, vakna torrt. Som Lill-Eriks mamma säger i Bert serien, haha, den är oslagbar! Ellerhur, F? haha.
Puss H

Lyrisk jazz

Så sjukt kul det var på lyriska jazzen. Har Emma Hedlund som tränare, jag vet inte om ni vet vem det är men det är hon som var med i So you think you can dance Scandinavia. Hon har alltid funnits med enda sedan jag började dansa, och tävla och så. Hon är en fantastisk modern & lyrisk dansare, älskar hennes stil. Så det var verkligen riktigt roligt idag!
Skulle göra en parsektion i dansen, vilket resulterade i ett par riktigt snygga blåmärken på min högra arm, haha. Men det blir snyggt!

Nu ska jag dricka lite te tror jag.
See you
Puss H

Konstig dag

Okej, även om jag knappast tror att hoten var seriösa så snurrar ju tankarna i huvudet. Alltså, man vet ju aldrig. Ett hot är ju ändå ett hot. Så det har vart en konstig dag, var så förberädd på föreställningen vi skulle ha och så blir allt inställt. All planering försvinner... Kvällens planering har jag tänkt att den ska hålla iallafall, haha. Det blir träning, såklart. Lyrisk jazz, så grymt roligt det ska bli!

Ska äta nåt och sen byta om och så, sen iväg till dansen.
Puss H

Skolan pistolhotad

Minns ni hur jag skrev i förrgår att min skola blev bombhotad förra året i november, efter massakern i Finland.
Nu, återigen, har skolan blivit hotad. Denna gång har 2 hot riktats mot skolan, pistolhot. Så för snart en timme sedan löd rektorns order över hela skolan att alla skulle därifrån, lektionerna inställda för dagen.
Måste säga att min skola är en bra skola, det aldrig några probelm annars och det är bra sammanhållning. Så synd bara när det blir såhär. Två hot är ändå dubbelt så mycket som ett, dubbelt så allvarligt och dubbelt så seriöst.
När jag åkte från skolan så vimlade det av poliser på baksidan av skolan och även på skolgården stod det en del.

H


Skolan utrymms efter order av rektorn. Bild: VLT.se

Pluggat klart

Har pluggat klart nu, och är förhörd. Kan allt, så det känns bra! Ska kolla klart på So you think you can dance, och sen väntar sängen.

Imorgon är det föreställning som gäller, igen!
Godnatt vännerna mina.
Puss H

Dagens låt

Idag har jag lyssnat sönder mig på Infinite Mass - Bullet, den är för jäkla bra! Brukar inte alls lyssna på hiphop, och speciellt inte svensk hiphop, men det är något extra med Infinite Mass. Har alltid gillat dom...

H

farmor och farfar

När mamma kom hem så åkte vi en sväng förbi farmor och farfar. Fick godaste våfflorna i världen där, så nu är jag så mätt att det känns som att jag ska spricka! Farmor ska opereras nästa vecka, är aningen nervös, det är en ganska riskfylld operation. Så ville förbi och träffa henne innan. Det är så härligt, kan sitta och prata politik, ekonomi, aktier, affärer och historia med farfar i flera timmar. Jag älskar det verkligen.

Nej, nu är det tillbaka till sociologi plugget!
H

Halvstudiedag

Har halvstudiedag idag, alla lektioner avbryts vid klockan 12. Förutom för de musikelever som är med i kören, haha, stackarna dom går efter vanligt schema... Hade bara en lektion, kultur och idéhistoria där vi läste musikhistoria idag, ganska roligt faktiskt. Sen förbi naprapaten.

Ska käka lunch snart, sen får vi se om jag drar ner på stan ett tag. Ska plugga också, har miljarders ord med betydelse i Sociologi till imorgon.
Puss H

Skolmassakern i Finland.

Ny skolmassaker i Finland idag. Uppgifterna säger 10 döda.
Jag blir så in i helvete arg! Sök hjälp om du har sådana problem att du måste skjuta någon! Ingen ska behöva lida för dina akter och ditt beteende. Hur kan man tillåta sig själv att må så dåligt att man dödar 10 oskyldiga personer? Vad är det som gör det värt det? Och hur kan man leva med sig själv om man har gjort något sådant? I detta fall tog personen i fråga livet av sig.

Man tänker väl ofta att skolskjutningar i USA är inte så konstigt med tanke på deras vapenlagar och så, och att det är så långt bort. Så långt ifrån vår egen värld. Nu har det kommit så nära så att det är i Finland. ANDRA gången. Nu är bara frågan innan det kommer till Sverige. Sådant som detta som skett triggar ju, nu vågar säkert fler kliva fram och göra verka av sina tankar. Strax efter skolmassakern i Finland förra året blev det bombhot på 3 skolor här i Västerås, bland annat min skola. Ett samtal ska ha ringts in och sagt att "Alla utlänningar på skolan skulle lämna området genast, annars skulle det smälla" eller något liknande. Vår skola var den andra skolan att hotas, så därför togs det nog extra seriöst. Väldigt bra tycker jag. I vårat fall var det ju inte bara ett hot utan ett fall om främlingsfientlighet också. Detta har vi fått höra i efterhand och inte just då. Det var ju aningen skrämmande och kaos just då.
Därför är jag rädd att det ska ske igen, inte just här, men någonstans i Sverige. Det är en tragedi att det skett i Finland, och nu är det närmare än någonsin, åter igen.

Mina tankar (och många med mig) går till de drabbade idag.

H

Orientering

Igår blev det inget bloggande, faktiskt inge dator över huvudtaget! Gick i skolan från 8-17 och därefter åkte jag direkt ner till dansskolan och var där och käkade och så, innan min träning. Det blir så stressigt att åka hem emellan. Var hemma runt 22, och då var det bara att slänga i sig lite mat och duscha och sen hopp i säng. Haha, mamma tyckte att det var trevligt att hon hann se mig iallafalll 10 minuter igår... haha.

Iallafall, orientering igen i på idrotten idag. Tog 6 av 10 kontroller är sådär nöjd, eller jo jag är visst nöjd! Sen efter det var det jazz, gick super duper bra! Och var så roligt.

Sitter nu hemma, har lite att plugga. Men ska nog fixa mig en islatte innan jag börjar,

Ciao H

Hela söndagen lång

Som sagt 2 timmar träning imorse. Riktigt givande. Och roligt.
Sen hem och städa mitt rum, det var i akut behov, haha. Tvättade till och med fönstrena! Så nu är det skinande rent här inne! Bytte överkast också, brukar växla mellan ett creme vitt och ett brunt beroende på årstid och så. Så nu är det bruna vackert utrbrett på min säng.
Fixade goaste islatten till mig också, så enkel och så god: ta ca 8 cl espresso (eller starkt kaffe om du inte har nån espresso maskin) mixa det med 2 dl mjölk och lite socker och massor med isbitar! Super gott. Jag är svag för kallt kaffe...

Hur som helst, sitter och finslipar på en dans analys nu, som ska in imorgon... Den blir sådär känns det som, jag kan bättre egentligen det är bara svårt att uttrycka mina känslor i ord den här gången...

Jag ska väl fortsätta med det iallafall...
Puss H

Söndag morgon

Godmorgon allesammans.
Uppvisningen igår gick över förväntan. Vi öste allt och fick härlig publikrespons. Det sägs att det var fullsatt också, runt 900 personer i såfall i Konserthuset, skit kul!

Idag är det träning med gruppen som gäller. Har en känsla av att det kommer bli bra. Riktigt bra! 2 timmar ska vi träna, så jag måste fixa en skiva nu så att vi har lite grym musik att dansa till.

Vad gör du en söndag som denna?
Puss H

Dagens Hanna

Dagens Outfit + kvällens uppvisnings hår på samma gång



Mörkblå stuprör, H&M
Blå/Vit randig tröja, H&M
Till detta skinnjacka och vita converse.

Inget avancerat idag, har ändå inget planerat mer än uppvisningen ikväll. På tal om uppvisningen så ser ni håret där som jag ska ha det, flätad lugg och håret vågigt.
Puss H

Vaknade nyss

Jag som aldrig sover länge sov 10,5 timme inatt. Jag höll på att få en chock när jag vaknade och såg vad klockan var... Hahha. Skönt iallafall.

Ikväll är det kulturnatten i stan, och vi (dans 2or och 3or) från min skola ska ha uppvisning på konserthuset. Ska bli riktigt roligt!
Vad ska ni göra idag?

Puss H

Ny kusin

Glömde skriva att jag fick en ny liten kusin idag. Eller han är inte min kusin på något sätt egentligen, men han kommer att klassas som det iallafall. Välkommen till världen lilla S.

H

Katten snarkar!

Brevid mig på min säng ligger min brorsas katt Maja och sover. Och snarkar. Låter så härligt, och mysigt.
Puss H


Såhär sover min katt Ludde... Vi har 2 katter, Ludde & Maja. Och ja, Ludde är en tjej. Dont ask why.

Det värsta jag vet!

Det värsta jag vet är när man verkligen stressar för att hinna i tid till skolan och man faktiskt kommer i tid men när man väl är där får reda på att lektionen är inställd!
Just det hände mig imorse. Det är så typiskt. Skulle ha börjat då klockan 9.30 med 2 timmar Naturkunskap, men fick vänta till 12.30 när vi skulle ha matte. Så segt att vänta...

Sen efter matten så blev det balett, perfekt avslut på veckan! Det gick så bra, är så himla glad.
Efter det gen rep för uppvisingen av Dansyra från i våras, som ska visas upp på Kulturnatten imorgon kväll på konserthuset. Så roligt.
Puss H

Jag är så trött!

På dom senaste 38 timmarna har jag bara sovit 3,5! Hur klarar jag att hålla ögonen öppna? Och nej, jag går inte på droger! Eller möjligtvis ruset av lycka från konserten från igår kväll, men inget annat. Nu iallafall är jag så trött!
Kom hem 2 igår natt och somnade runt halv 3, sen upp super tidigt för att hinna till skolan. Och sen har jag hållt mig vaken hela dagen, om än jag har vart lite seg haha, men annars har det gått bra.

Nu är det nära droppen känns det som iallafall. Skulle vara skönt att sova typ nu, så jag ska nog gå och lägga mig faktiskt.
Puss och godnatt H

Dagens låt!

En låt som ofta glöms bort, men som är så sjukt bra: Linkin Park - Numb
Det är en sån låt som har så mycket känslor och ärlighet. Har alltid älskat det, kommer alltid att göra.

Puss H

Dagens Hanna Onsdag



Svart klänning, Vero Moda
Svarta lack leginns, Vero Moda
Overknee stumpor (i viscose mix, supersköna!), H&M
Vita converse
Till detta:
Svart skinnjacka, Skinngubben i Köping
Lång svart sjal, ?
Svart axelremsväska med guldkedja, Friis&Co
Vanliga smyckena

Puss H

Coldplay konserten


Fullsatt, såklart!

Albert Hammond Jr. var förband. Den förra Strokes-gitarristen, you know.

Nu börjar det! Violet Hill var första låten.

Chris Martin in action.

COLDPLAY I MITT HJÄRTA!

Detta var det bästa som jag någonsin har sett. Sånt drag. Vilket otroligt live band! Så jäkla bra! Jag är fortfarande smått chockad. Allt, verkligen allt var bra! Är bra sugen på att köpa en svindyr biljett på blocket eller så till dagens konsert också! Det är vekligen värt det. Kommer aldrig ångra att jag såg dom.
Det var första, men definitivt inte sista gången jag såg dom!

Puss världens lyckligaste H

Alla bilderna är mina egna.

Coldplay i Globen!

Har inte ord för att beskriva hur bra det var! Det bästa jag har sett & gjort i hela mitt liv, utan tvekan iallafall.
Berättar mer senare.

Ska föna håret nu och fixa det sista innan skolan, är lite trött fortfarande. Kom hem 2, sov kvart över 2 och gick upp för 45 minuter sen...
Puss H


5 km



Började dagen i skogen. Skoljoggen stod på schemat så det var bara att få dom där 5 km gjorda. Jag & S powerwalkade, otroligt skönt. Blir lite smått irriterad dock, det är så många som skolkar när det är något som detta som ska göras. Tex så har vi en föreläsning i eftermiddag och det kommer inte vara många som kommer gå på den. Jag är en av dom också, tyvärr, men jag ska till naprapaten för jag har sådana problem med min rygg.
Har irritationer på diskarna, så då måste jag knäcka ut ryggraden då och då.

Men sen, åhh jag är så glad! Lätt top 5 den bästa dagen det här året! COLDPLAY I GLOBEN IKVÄLL!
Rapport och bilder får ni se imorgon.
Hinner nog blogga lite mer innan dess, men nu ska jag duscha och sen plugga lite innan jag ska till naprapaten.
Puss H

Dagens Hanna



Cerise strumpbyxor, H&M
Svart tunika/klänning, Vero Moda
Örhängen, Pilgrim
Ring, mormors gamla

Ute:
Svart lång, varm sjal, ?
Svart skinnjacka
Svarta ballerinor, Din sko

Puss H
God natt allesammans!

Cuatro Estaciones

Kollade på Björn Säfstens föreställning Cuatro Estaciones med skolan ikväll. Det var en modern föreställning, den var helt okej. Har sett mycket skit, men denna var ganska bra. Eller ja, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka egentligen, har ingen större åsikt.

Hur som helst. Engelska, Svenska, Orientering på idrotten, lunch, Jazz & Sociologi. Middag med S & J på Vivaldi och sen en latte med vanilj från  Coffehouse by George.

Mår sådär, är skit trött och känner mig hängig. Tur att jag börjar 10 imorgon, för då kan jag sova ut ordentligt. Imorgon blir en lång och satans bra dag! Happy Me!

Puss H


Orienterade med A. 7 av 11 kontroller hittade vi, bra jobbat!

Jag och A kämpade oss upp för denna brant...

... Och blev aningen frustrerade när vi insåg att vi kunde ha gått upp där istället!

Dagens Låt!

Dagens underbara låt: Coldplay - In my place

Om 2 dagar sitter vi där! Kan knappt bärga mig.
Puss och godnatt H


Saft och vindruvor!


Saft är bra underskattat! För hur gott är det inte? Blandsaft, med jordgubbssmak. Eller flädersaft? Päronsaft, Gammelmormors hemmagjorda äppelsaft. Ja, jag säger då det! Mer saft åt folket!
Och vindruvor, jag skulle kunna äta ihjäl mig på det, haha.

Puss H

Dagens Hanna



Svarta strumpbyxor, H&M
Grå klänning, Vero Moda
Örhängen, Pilgrim
Ring, Mormors gamla

Till detta:
Svarta tygskor, svart skinnjacka och stor svart sjal
Idag är en dag då allt bara har vart svart och grått, så då klädde jag mig därefter...

Hade utsläppt hela dagen fram till dansen i skolan.
Puss H

Årets bästa dag!

Jag är ett stort HV71-fan (kära vänner, vi snackar hockey nu. Haha). Och idag äntligen är det elitseriepremiär! HV71-Frölunda. Årets bästa dag.

HEJA HV!
Puss H


Älskade HV

Ni blir flera!

Förresten! Ni blir flera. Skitkul, tack för att ni läser och kommenterar. Jag uppskattar det massor.
Puss H

Tuff dag

Var en rätt tuff dag idag. Började 8.10 och slutade 17.00. Fick nya scheman som var lite uppdaterade, skit-scheman är vad det är! Rena skämtet! Blundade den idioten som skrev dom? Nej jag är så arg! Dom stämmer ju inte ens!

Börjar känna mig lite halvkrasslig och är super trött. Sov bara 5 och en halv timme inatt, kunde verkligen inte somna. Och sen en lång skoldag som avslutades med 3 timmar dans på det, det tar på krafterna. Så jag skippar träningarna ikväll. Måste lyssna på kroppen, säger den ifrån så kan jag inte bara ignorera det...

Nej, ska fota mina kläder. Sen vila lite tror jag.
Puss En märkbart arg, trött och irriterad H

Nya skor


Det senaste tillskottet i min skosamling. Ett par mjuka jazzskor, not that fashion! Men dom är i mocka och tyg, jag säger då det... och dom kostar runt 530 kronor och ni hittar dom på Dance & Gymshop i Sthlm. Det är ju trots allt dansskor, så dom behöver väl inte vara så snygga, men de hör utan tvekan till Top 5: Skönast existerande skor! Någonsin.

Puss H

Dagens låt!

Dagens låt: Akon - Dangerous (Morty Simmons remix)

Puss H

Hm, hur fan blev det 2 inlägg med samma sak?! Klickade bara 1 gång och det var inte 2 från början...

Dagens låt!

Dagens låt: Akon - Dangerous (Morty Simmons remix)

Puss H

Nyshoppat


Svart/vit rutig volangkjol med dragkedja, Gina

Ett par strumpyxor i cerise och ett par i grönt

Grå tunika/klänning, Vero Moda. Köpte en likadan i svart också.

Söndag

Godmorgon godmorgon.
Idag ska jag nog åka ner på stan igen. Ska köpa en klänning och lite mer strumpbyxor, ska försöka få med mamma och låtsaspappa ner också på en söndags fika. Kan vara mysigt.

Annars inget planerat, mest ta det lugnt tror jag.
Era planer?

Puss H

Dagens Hanna Lördag



Mörkblå stuprör, Lee
Svart oversize tee, MQ
Var ute större delen av dagen så då matchades detta med:
Svart skinnjacka, Skinngubben i Köping
Svarta ankleskor/klackar, Din sko
Svart sjal, ?
Svart axelremsväska, Friis & Co

Haha, luggen täcker hela ansiktet på bilden, så brukar jag inte ha det...
Bytte om sen på kvällen:
Svarta strumpbyxor, H&M
Svart klänning, Vero Moda
Skinnjacka
Grå kilklackar, H&M

Blev väldigt mycket svart idag, kan vara så ibland... Eller ah, väldigt ofta på mig, haha.
Puss H

Jensen's

Igårkväll kollade vi på Sex and the city filmen! Äntligen, och så bra den var. Eller ja, jag tycker nog att handlingen blev aningen rörig emellanåt. Men deras kläder! Jag skulle dö för Carrie's alla skor, stor sko-älskare som jag är... Sen åkte A hem och S sov kvar. När vi vaknade imorse kollade vi på Stomp the yard, så jäkla bra film! Efter det drog S hem en snabbis och jag fixade i ordning mig för att möta upp S en timme senare. Vi åkte ner på stan och träffade A och så käkade vi på Jensen's, så gott. Lunch + efterrätt, mums.
Strosade runt på stan ett tag efter det också, kollade på skor och koftor (har dock lovat mig själv att inte köpa nå mer skor på ett tag, har så många). En snubbe för något företag försökte få oss att vara modeller för någon parfym för något företag (kommer inte riktigt ihåg), blev väl lite smickrad, men tackade nej.
Sen hem och ska snart iväg igen.

Ska fota min outfit nu på engång. See you.
Puss H


Fredag

Fick lång sovmorgon idag, eller ahh, började 10.30. Det är sent jämfört med att vi börjar 8 alla andra dagar.
Hur som helst så välkomnades jag med ett "Hej Hanna, är du också förkyld?" när jag traskade in i skolan. Alla mina bästa vänner i skolan är superförkylda! J lät som att hon var i målbrottet, haha oj vad jag skrattade. Men ja, ni kan ju gissa vem som kommer vara förkyld på måndag! haha, så typiskt.
Labbade på naturkunskapen, kollade på celler... det gjorde vi bra! Sen matte, och sist balett. Baletten gick skitbra idag! Det tyckte både min lärare och jag, bra sätt att avsluta skolveckan på.

Ikväll är det insparksfest för ettorna, vilket jag inte kommer gå på. Det är så jäkla långt bort dom har det, på Johannisberg liksom, det är ju långt utanför stan och jag bor ganska centralt... Hur som helst, inge fest för mig.
Ska hänga med mina bästa vänner A & S istället, det var hur länge sen som helst jag träffade dom känns det som.

Snart ska jag ner till dansskolan, har lite att fixa där nere. Sen slänger jag nog in en outfitbild senare, det var länge sen.
Puss H

Dance & Gymshop

Började dagen med Sociologi. Det är så jäkla roligt! Älskar det. Sen låååång håltimme. Och efter det historia, där vi snackade mycket 11 september genom tiderna och Amerikanska presidentvalet bl.a. Sen var det bara att vänta igen, på Dance & Gymshop som skulle komma till skolan så att vi får uppdatera vår dansklädes/sko garderob, ahah. Köpte nya tricoter och jazzskor, definitivt nödvändigt. Bara lite arg, för nu fick jag tricoter med hål under foten (ska vara det) och jag ville ha sådana som är hela, men men - dagens I-landsproblem, haha.

Nää, nu ska jag nog fixa lite pastasallad innan träningen blev så sugen på det.
Förresten så testade jag ett nytt recept på Islatte igår, det var så gott och så enkelt att fixa, så jag slänger in receptet senare.
Puss H

Nyklippt!

Jag var hos frissan tidigare idag också. Så nu är håret uppfräschat, riktigt skönt. Gjorde ingen större skillnad, bara att jag rundade av det lite. Bild får ni se imorgon, för jag ska nog sova om inte så länge. Puss H

Barndans

Idag hade vi vår andra barndans lektion. Grejen är den med dom lektionerna att vi ska bli mer pedagogiska osv. Och om några veckor så ska vi ha en klass med 6-8 åringar, är faktiskt inte så jätte taggad på det men det kan nog bli kul.
Hur som helst hade vi i uppgift till idag att fixa lite olika rörelseövningar över golvet som ett grupp projekt.
Hälften in i lektionen så gick brandlarmet på skolan (bara övning) och alla går ut. Där står vi i våra träningkläder och är lite halvsunkiga, kul att stå bland alla samhällare då, haha... Hur som helst så fortsatte vi våra redovisningar ute, för det var bara en grupp kvar att redovisa. Vi ställde oss lite avsides men när gruppen som skulle redovisa började göra det stod helt plötsligt hela skolan och tittade. Och så klart kunde vi andra inte hålla oss för skratt, haha. Och så spåra det ut såklart! När vi skulle in i skolan igen så körde alla med övningarna vi just redovisat, vi var flera som skrattade så att vi grät det såg så sjukt roligt ut! Jag älskar ES07Dans, så underbara.

Men grejen är den att vi är ju rentav coola, så vi vågar göra sånna saker ;) hehe
Puss H

Vad ett litet plåster kan göra nytta!

Efter att ha traskat spåret runt med stavar och gått hela vägen tillbaka till skolan så upptäcker jag att jag fått värsta skavsåret, jag förstår inte att jag inte kännde det tidigare.
Hur som helst satt jag i gympasalen efter att vi strechat och grämde mig över mina smärtor och försökte lista ut hur jag skulle få tag på ett plåster. Ingen av klasskompisarna hade ett och det är ingen idé att gå till skolsköterskan, för hon är aldrig där. Och efter ett tags tänkande kom jag på att min bäste vän S (räddaren i nöden) hade ett plåster i sin plånbok! Hur vissta jag det då? Jo, för att hon har påpekat det flera gånger och jag har envist hävdat att det är ju väldigt onödigt... men hon sa att man vet aldrig när man behöver ett plåster. Ja, jag fick ju äta upp min åsikt och leta reda på S inne i skolan igen. Och tur som det var så hade hon kvar plåstret i plånboken! Snacka om min räddning. Och oj vad hon skrattade när jag frågade om hon hade kvar det, haha...

Så jag plåstrade om min stackars fot och gick efter det och åt lunch, lite lyckligare. Tänk vad ett litet plåster kan göra nytta.
Puss H

Så trött, så trött...

Jag är så otroligt trött. Jag sov som en stock i natt men ändå hjälpte det inte riktigt... Vaknade till vid 03.18 och kollade klockan, men jag var så avslappnad att jag knappt orkade lyfta armen för att kolla på mobilen vad klockan var.
Hur som helst så har det blivit en del träning idag också, 4 km stavgång i rask takt & 1,5 timme Modernt, hade workshop med koreografen Björn Säfsten, han var fantastiskt duktig och hade grymt flyt i sina rörelser.

Nu är jag super trött och slocknar snart känns det som, så jag skippar Disco träningen ikväll, jag tror inte på att man får ut något av att träna när man är trött. Risken för skador ökar bara.

Puss H

Träningen kommer ta mitt liv!

En vacker dag kommer träningen att ta mitt liv. Så känns det nu iallafall. Har tränat 3,5 timme redan och har 2,5 kvar. 6 timmar på en dag, det är sjukt! Min naprapat höll på att smälla av första gången jag berättade hur mycket jag tränar.
Hur som helst, är så jäkla trött.. Har käkat en stor skål med jordgubbsfil, all bran flingor och banan + 2 fullkorns smörgåsar med keso, gurka och sallad hittils för att ladda batterierna. Blir nog nåt mer innan jag åker sen, ojojoj...
om 54 minuter åker jag vidare och kommer hem sent. Det ska nog mycket till för att jag ska blogga nåt mer idag, så lika bra att säga godnatt på en gång, haha...

See you
Puss H

Tidigt i säng

Är så otroligt trött. Så nu stänger jag igen datorn för kvällen och så slänger jag mig på soffan och kollar om jag hittar nåt på TV istället, sen ska jag sova. För imorgon är en lång dag, 08.10-17.00... dom 3 sista timmarna är dans.

Nej men godnatt då
Puss H

ÄNTLIGEN!

Äntligen har jag städat klart + att jag har hunnit äta middag. Tacos blev det, mums.
Nu är mitt nästa project att få med någon kompis ut i spåret på en powerwalk, får se om jag lyckas, haha.
Annars kanske jag kör lite yoga här hemma... eller tar en promenad själv!

Hur som helst, see you soon
Puss H

Tips mottages!

Har väl kommit halvvägs med städningen ungefär. Det är så tråkigt!
M & A va nyss här också, och allt löste sig inför Coldplay. Vi har planerat in allt.
Förresten, någon som har ett bra tips på nåt ställe att äta på i Stockholm runt Drottninggatan och Sergelstorg? Tänkte att vi skulle slippa gamla vanliga Wayne's för det har vi ju här i stan och kan ju vara kul att testa något annat. Så jag är öppen för förslag, haha.

Jag antar att jag ska fortsätta städa nu
Puss H


Ny dag, nya tag!

Måste verkligen städa mitt rum idag. Blir trött bara av att tänka på att jag måste städa, haha... Men men, bara att ta tag i det.
Sen i eftermiddag kommer M och A över så ska vi planera vår lilla resa till Stockholm nästa vecka, när vi ska se Coldplay. Vi är nämligen lite osäkra på om vi hinner med sista tåget hem på natten, så vi måste ha en backup plan så att vi slipper sova på stationen, haha.

Nu - hoppa in i duschen och fixa mig, sen städa.
Puss H

Inte långt kvar nu!

Hemma igen

Hemma igen (och har hunnit kolla på film). Och ja, det tar på krafterna att hänga med släkten...
Jag är äldst av alla oss barn (om man nu kan kalla mig det fortfarande), ganska mycket äldre. Jag är 3 år äldre än min bror, och 4 år äldre än mina äldsta kusiner som är tvillingar. Annars är alla andra mer än 10 år yngre än mig, så vi 4 är väl ganska poppis på släktträffarna, haha.

Hur som helst, är jätte trött så ska nog läsa lite och sen sova.
Puss och godnatt H

Kalas

Jag har sån fruktansvärt stor släkt. Eller ja, min riktiga släkt är inte så stor, men med alla låtsaskusiner och så, då blir det många. Och nu är det så att låtsas moster och låtsas kusin har fyllt år i veckan, och de ska firas idag. Det blir ganska mycket firanden under åren, tur att jag gillar tårta...

Så nu ska jag hitta nåt passande att ha på mig och sen locka håret tror jag, det var länge sen.
Puss H


Män som hatar kvinnor

Har jag ju helt glömt att säga! Har äntligen läst ut Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Det gick snabbt, för att vara mig, jag är ingen snabb-läsare.
Och ja, vad kan man säga? Den var helt underbar. Spännande, grymt skriven, överraskningar, lagom lång (567 sidor), mysterier, kärlek och tragedier. Ja, helt otroligt bra. Läs den om tillfälle ges, dock var väl jag typ en av de sista i Sverige som läste den, haha.
Så nu är det dags att börja med hans andra bok; Flickan som lekte med elden. Hoppas den klarar att leva upp till mina förväntningar.

Puss och Godnatt H


Fantastisk bok!

27 åttor

Riktigt givande träning idag! Det är så underbart när det är så. Vi kom fram till massor och har miljoner idéer, det kommer bli så bra! Det var första gången vi körde igenom dansen allihopa också, och det såg över förväntningarna bra ut. Detta kommer bli toppen, får se till att allt klaffar till säsongens första tävling bara. Fast vi har en del att fixa, typ 27 åttor, haha. För er som inte är så insatt i dansen och framförallt disco dance världen så räknar man takter i 8or. Vi ska ha en dans som är 2 minuter lång, i disco tempo blir det 32 åttor som ska koreograferas, synkas och tränas osv. Vi har gjort 5 hittils, men det kommer bli så bra när det är klart!

Nä, nu ska jag nog titta på en film tror jag.
Puss H

Dagens Hanna



Nästan helt svart idag.
Svarta stickade strumpbyxor, H&M
Svart tajt midjehög kjol, Monki
Svart aningen oversize tee, MQ
Silvriga örhängen, Pilgrim
Silvrig ring, Mormors gamla
Silvrigt tunt tvinnat armband, Second hand köpt i Danmark
Vita Converse

Hade utsläppt hår fram till det att jag hade balett på eftermiddagen, då åkte det upp i en knut, som jag sedan släppte ut och det blev en lockig tofs.
Oj! Vad klockan var mycket, måste byta om till träningskläder och sen slänga i mig något att äta och sen iväg till dansen.
Puss H

Balett

Började dagen med att snacka celler på naturkunskapen, därefter lunch och matte lektion. Och avslutade med 1,5 timme balett. Gick över förväntan bra! Är så glad. Sen när jag och A skulle cykla hem så beslöt vi oss för att stanna och köpa lite godis, har inte ätit det sedan i maj typ, ahh okej, nångång mer kanske. Så det är supersmarrigt!
Ska strax ner till dansskolan och planera lite grupp och så, ska bli roligt - det är det alltid.

Inga planer för kvällen så det blir väl en bra film och mitt nyinköpta godis. Lagom bra, faktiskt. Är inte på humör för att träffa kompisar.
Puss H

Jeans i mängder!

Har suttit och tänkt lite hela dagen på om jag ska ta och skaffa mig ett par jeans som är lite svart slitna. Såg en skitsnygg outfit igår nämligen, som jag tänkte kanske var värd att kopiera. Men sen så tänkte jag ett steg längre och insåg att jag faktiskt har två par svart slitna jeans redan! Ett par stuprör och ett par lite mer raka.
Min mamma tolkar det som ett tecken på att jag har alldeles för många jeans, men det kan man inte ha hävdar jag, eller?

Puss H


Svarta jeans & converse, används flitigt på mig!

Balett tricoter!

Hade bara 2 lektioner idag, Sociologi och Historia. Jag känner att denna sociologi kan bli skitrolig faktiskt. Och favoritämnet Historia handlade idag om franska revolutionen och mestadels Marie Antoinette, jag älskar verkligen historia!

Sen skulle dance & gym shop kommit till skolan idag från Stockholm, men det hade blivit nå missuppfattning om dagen. Åhh, jag som verkligen behövde nya tricoter! Aja, får väl klara mig med dom gamla imorgon på baletten...

Puss H


P.S I love you

Jag har nog aldrig gråtit så mycket till en film i hela mitt liv! Åhh, så vacker och fin och sorglig och underbar film!
Om du inte har sett den så lova mig att du gör det! Jag måste se den igen tror jag.

Puss, en tårögd Hanna


Alldeles, alldeles underbar!

Dagens Hanna



Svarta stuprör, H&M
Vitt (aningen oversize) linne, Monki
Grå kofta, H&M
Örhängen, Pilgrim
Ring, Mormors gamla
Svarta tygskor, Topshop

Mat!

Jag måste laga mat idag, eller jag tycker faktiskt att det är kul, så ska inte klaga.
Mamma är hos sin kusin för att dom håller på att scrapa (ni vet scrap booking, ska tydligen vara skit kul), så då ska jag fixa käk.
Idag bli det lax, så gott! En lime sås med lax och pasta. Ska försöka komma ihåg att lägga ut receptet sen, för det är så enkelt och supergott och verkligen fräscht!

Puss H

Dagens Hanna Tisdag



Svarta stuprör, H&M
Beige tröja i merinoull, Filippa K
Svart linne, Gina
Vanliga smyckerna
Svarta ankelboots, Din Sko

Gårdagens outfit bild, en dag för sent...

Ett kortsiktigt mål

I skolan jobbar vi nu på dansen med målbilder, ska tydligen vara bra. 2 korta mål och 1 långt och utvärderingar var 6e vecka på det.
Ett av mina kortiktiga mål är att sova mera, jag är så trött jämt. Och hittils går det... ahh, inte så bra. Kommer hem sent från träningar och somnar sent, sen upp vid 6 på morgonen. Sover ofta inte mer än 6 timmar per natt. Så nu sitter jag här igen, och är super trött med ett glas färskpressad apelsin juice framför mig. Är egentligen aningen allergisk mot apelsiner, men jag behöver en ordentlig C-vitamin kick. Men jag överlever nog, haha.

Och ikväll har jag faktiskt ingen träning, så då kan jag somna tidigt. Behöver det.
Slänger in en outfit bild lite senare.
Puss H

Lång skoldag

Blev en lång skoldag idag. Började 8.00 med Engelska, följdes av Svenska sen 1 timme på gymmet på Idrotten, efter det 1,5 timme jazz och avslutade dagen med introduktion på Sociologin. Var väl rätt kul, men blir så stressad när det är så mycket lektioner och inte så mycket tid mellan dom. Tex så hade vi bara 40 minuter att äta lunch på mellan Idrotten och Jazzen, och då ska vi hinna byta om och värma upp igen för dansen, oerhört stressigt!
Men men, sov som en stock igår natt. Somnade 10 och sov så gott hela natten. Men nu är jag lika trött igen. Min nästa träning börjar om 3 timmar, ska nog ta mig en tupplur innan dess. För det är inge bra att vara trött och okoncentrerad på träningen, blir så lätt att man skadar sig.

Så nu ska jag nog vila lite, Ha det bäst!
Puss H

Träna, träna, träna!

Hej! Kom nyss hem från 3 timmars träning i skolan, är helt slut! 1,5 timme improvisation och 1,5 timme modernt. Och nu är det bara att slänga i sig massor med mat, för om en timme ska jag iväg och träna 2,5 timme till. Tur att träna är det bästa jag vet, annars hade det blivit jobbigt.

Imorse var jag på tandregleringen, dom fixade lite med min tandställning och beslutade att jag ska få tandställning u underkäken också. Sen full fart till skolan för att ta skolfoto. Och jag fick stå! Är så glad, har alltid fått sitta och jag hatar att sitta. Kul med omväxling.
För sent för att fota dagens klädsel för jag sitter i träningskläder. Men hade svarta stuprör, svart linne, grå kofta och de grå hypade kilklackarna från H&M.

Ses efter min träning.
Puss H

RSS 2.0