Jag är rentav cool!

Estetiska programmet (ES): Du är "annorlunda", missförstådd av resten av skolan, men sammanhållningen i korridoren är stark. Här hittar du likasinnade, och det är svårt att bli mobbad hur mycket du än anstränger dig. Se upp för korridorförrädarna som i själva verket är HV/SP-tjejer, även kallad dansare. Din konstighet går i skalan underifrån:

Dans = du är rentav cool och den enda estettypen som kommer i tid till lektionerna.
Musik = du är en skön typ, lite skum bara. Inte hatad, bara starkt missförstådd.
Teater = du är typexemplet för "annorlunda"/missförstådd. Se till att äta snabbt på lunchen.
Bild och form = du är tvångsdeporterad till Rudbeck då du, med god marginal, fyller upp samma konstighetskvot som de andra tre inriktningarna tillsammans.

Haha, detta stod i länstidningen lagom till skolstarten. Så sjukt roligt, och sant! Jag ska absolut inte göra någon hemlighet av att jag går Estetisk Dans, så då vet ni det om det skulle vara så att någon missat det. Det stod även om alla andra programmen som finns i stan också, men tar bara med ES eftersom det rör mig...
Märks skillnaderna på programmen lika mycket på era skolor?

Puss
En rentav cool H


Dagens Hanna



Svarta leggins, Gina
Svart klänning/tunika, Vero Moda
Brunt nitbälte, H&M
Svarta tygskor, Topshop
Svart skinnjacka, Skinngubben i Köping
Vanliga smyckena

Blev mycket svart idag... En sak som är bra med att vara så pass kort som jag är, är att tunikor faktiskt fungerar som klänning på mig.

Puss H

Söndag

Vaknade rätt sent idag. Och har inte gjort något speciellt sen dess, ska nog ta en sväng över till pappa och småsyskonen lite senare. Annars inget planerat, rätt skönt faktiskt.

Puss H

Lögarängen

Hemma från Löga nu. Det blev ett satans drag när Tomas Ledin kom ut på scen. Skit kul!
Och smaskens mat på Sjökrogen också, orkade knappt hälften och då var jag proppmätt och det var satans gott. Som det ska vara med andra ord. Nere runt hamnen här i Västerås så finns 2 fik och 2 resturanger (om jag inte minns fel), det är så mysigt och somrigt och härligt att sitta där nere och ta en sallad på Kajens Fik, eller en husets hamburgare på Sjökrogen. Underskatta aldrig hamnstäder. Ett som är säkert är att jag aldrig kommer kunna bo i en stad där det inte finns en hamn, en sjö/hav och strandpromenad med fik och resturanger!
Iallafall så var konserten lyckad. Bra live artister och schysst drag. Vincents röst var otrolig live, bättre än "inspelad", det är inte ofta det är så.

Ska strax dra mig mot kojen.
Puss & God natt H

Gratiskonsert

Har vart på stan idag som sagt. Hittade 2 par skor, bla dom super hypade kilklackarna från H&M i grått, dom sista som fanns i affären (i min storlek, ibland ska man ha tur alltså), en kofta, en klänning, en tunika/blus och ett par lackleggins. Får visa upp det ikväll eller imorgon.
Nu ska har jag och S nämligen en middagsdejt nere på hamnresturangen med mamma och låtsaspappa, slutade så för att A är för sjuk. Haha, träffade S på stan och frågade om vi skulle äta hemma eller så men sen så sa hon att hon faktiskt tycker om min familj, så vi äter med dom.
Sen blir det gratiskonsert med Vincent, Veronica Maggio och Tomas Ledin. Ska bli skitkul!

Hörs.
Puss H

Västerås är bra litet!

Det värsta, eller bästa (?) med den här staden är att det är så satans litet så att alla känner alla typ. Min kompis är kompis med min andra kompis och de har INTE möts genom mig... blir tokig.
Har några exempel:
1. Min danskompis E har en kompis som heter J. M är min andra kompis, vi har gått i samma klass i 3 år. När vi började gymnasiet så började J och M i samma klass och blev superbra kompisar.
2. En av mina barndomskompisar M började på gymnasiet i samma klass som en annan kompis A. Och dom blev bra vänner såklart.
3. En av mina klasskompisar Je har en kompis, Jo som går i samma klass som min bästa kompis från när vi var små, Ja. Och igår kväll så snackade Jo med Ja i telefon...

Ja, vad ska man säga, Västerås är bra litet. Alla känner alla. Detta var bara några exempel, har flera, och sorry om det blev svårförstått. Jag menar att det bor 130 000 i den här stan och ändå känner alla till dom flesta, känns det som.
Kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt, det är lite konstigt på något vis bara... haha.
Puss H

Godmorgon!

Godmorgon. Har sovit som en stock inatt! Helt sjukt vad bra jag har sovit.
Idag ska jag ner på stan en sväng och kika runt lite. Sen ikväll ska jag, A & S ner på stan och käka och sen kanske kolla in gratiskonserten med Veronica Maggio, Vincent och Tomas Ledin, beror på hur A mår, hon är ganska förkyld. Sen åker vi nog hem till mig och kollar på film. En riktig tjejkväll! Det var riktigt länge sen vi hade det, så det ska bli kul.
Vad ska ni göra idag?

Puss H

Sova

Man blir ju så fruktansvärt trött när skolan drar igång! Jag känner att jag sover alldeles för lite och är ständigt trött. Därför tänker jag gå och lägga mig nu, så att jag får vila upp mig nu under helgen.
Själv kommer jag somna till tonerna av Adele's Hometown glory, en fantastisk låt.
Sussa gott vännerna mina.
Puss H

Chinos

Beiga, gråa, svarta, marinblå! Jag ser dom överallt! Och visst är det sjukt snyggt med dessa chinos. Men måste verkligen alla ha dom? Hela tiden? Verkligen alla?
Vad jag menar är att jag har gått i skolan nu i en vecka och jag skojar inte när jag säger att varannan tjej & kille har det på sig, okej mest tjejer men många killar också. Så kul kan det inte vara att gå till skolan och veta att alla andra ska se näst intill likadana ut. Röd/vit randig eller blå/vit randig tröja, chinos och tygskor. Lite väl uppenbart. Jag har verkligen försökt att undvika att ha mina chinos på mig nu under veckan, för det är inte jätte kul att se ut som alla andra, anser jag iallafall.
Hur som helst, det är väl exagt som med "trenden" att ha knästrumpor i stövlar i vintras, det hade alla också. Ge er nu va, och hitta på något eget. Alla behöver inte se likadana ut!


Snyggt! Men på alla?

Puss H

Bra dag

Idag var en bra dag i skolan. Lungt och roligt. Naturkunskap, matte och info om dansen vi ska ha i höst.
Ska snart ut till IKEA och kolla på nytt skrivbord, för det jag har är aningen för litet anser jag... Sen får vi se hur kvällen tar sig.

Ses. Puss

Träning!

Nu bär det strax iväg till veckans roligaste träning. Dance Aerobic, testa det nångon. Hur jobbigt som helst och man blir super svettig, det ger verkligen allt. Vi brukar avsluta våra pass med lite core träning också, så jäkla jobbigt när man har kört i ca 1,5 timme!

Så nu bär det av mot 1 och en halv timmes svett!
See you soon
H

Mat!

Min låtsaspappa är i Götet och mamma fick för sig att hon skulle gå på bio med min låtsasmamma och nåra till så då får jag ta och laga maten åt mig och lillebror. Hm, blir nog spaghetti och köttfärsås skulle jag tro, min paradrätt! Haha.

Så nu blir det köket nästa.
H

Dagens Hanna



Svarta stuprör, H&M
Vit tee, Tommy Hilfiger
Svart munkjacka, Jenny Hellström
Svarta tygskor, Topshop

Har nästan fryst sönder hela dagen, så det fick bli lite varmare kläder idag.
Puss H

Kort dag

Började halv 9 med nån slags introduktion för ettorna. Vi skulle ta hand om klassen under oss, alltså 08C, jag går i 07C. Så vi körde lite 3 kamp med dom och sen så hade vi lite information om nya regler för högskolan och så. Så jag slutade kvart över 11. Rätt skönt.

Ikväll är det träning som gäller, roligaste träningen på hela veckan: Dance Aerobic, det är så krävande och så roligt. Och så blir man supersvettig, precis som det ska vara.

See you later
H

nya ettorna

Lång skoldag idag. Började med Estetisk verksamhet och se lunch och efter det mentorstid från 12.30 till 16.00, gjorde små sketcher. För så invigs nya ettorna varje år på min skola. Alla mentorsgrupperna (blandat med 1or, 2or & 3or) gör en sketch utifrån ett tema och sedan visas det upp för alla andra mentorsgrupper. Vi är ju drygt 300 esteter på skolan, och ca 15 i varje mentorsgrupp så det blir ju några sketcher att se sammanlagt. Är verkligen hur kul som helst och ökar sammanhållningen massor på hela estet.

Sen när jag och A skulle cykla hemmåt så blev det nå tjall på min cykel! Trodde först att kedjan hade hoppat, men det hade den inte så det måste vara nåt med växlarna istället, ska be låtsaspappa kolla på det när han kommer hem.

Puss H


Dagens Hanna



Svarta jeans, H&M
Vitt linne, Monki
Svart jacka/tröja, Gina
De vanliga smyckena
Svarta tygskor, Topshop

H

Skola

Börjar 09.40 idag, så ska strax cykla iväg och täffa min cykelkompis A. Slutar halv 5 och då har jag bara 2 (!) lektioner... blir en lång dag.
Hörs i eftermiddag, ha en bra dag.
Puss H

Fan också!

Kom på lagom när jag hade bytt om till träningskläder att jag skulle ha tagit en bild på dagens klädsel! Aja, ni får helt enkelt fantisera er ;) var inget avancerat hur som helst. Mörkblå stuprör, Lee & Marinblå tee, H&M och en svart kofta från Monki när det var lite kallare.

Nu ska jag iväg till träningen alldeles strax.
Puss H

Efterlysning!

Det är så att jag letar efter techno/dance remix av Cassie - Me and you. Har velat ha den sedan jag hörde den för första gången för drygt 1 år sedan, vi brukar träna till den och ingen tycks veta vad det är för remix.
Men vi är många som vill ha den så därför tänkte jag kolla om någon råkar veta. Vill bara veta vad den kan tänkas heta.
Tack på förhand.

Puss H


Remix, någon?

Första skoldagen

Första skoldagen, gick väl bra. Mycket info, planering och så. Det som är riktigt schysst med min skola är att vi alltid börjar med en introduktionsvecka, så vi har lite lektioner och så.
Så, nu är det fullt ös! Har massor med uppvisningar under hösten, jätte kul!

Slänger in en outfit bild lite senare.
Puss H

Hårdträning

Kom hem för ett litet tag sen, har hunnit duscha och äta lite.
Blev riktig hårdträning idag, det var jag inte riktigt beredd på, haha. 2,5 timme disco och slow. Hur kul som helst, skönt att vara igång igen!
Och imorgon börjar skolan igen, samling 09.30 i scenen. Ser faktiskt fram emot det.
Så, ska dra mig mot kojen alldeles strax.
Ses och hörs
Puss H

Spindel

Igår kväll när jag skulle lägga mig klättrade det runt en spindel på väggen brevid min säng. JAG HATAR SPINDLAR!
Så efter att ha övervägt att ropa på någon i min familj som alla sov så tog jag det tuffa beslutet att fånga den äckliga jäveln själv! Sagt och gjort (kom ihåg att jag är livrädd för spindlar). Jag hittade först inget som jag kunde fånga den i men efter lite tankeverksamhet så tog jag en av mina pokaler som står på en hylla härinne, och ett papper.
Jag la pokalen över den och sen ett papper. Skakade och var livrädd och visste inte vad jag skulle göra. Men jag ställde den så långt bort från sängen som möjligt och så la jag en bok över pappret och pokalen också ifall att pappret skulle falla av. Så där står den fortfarande pokalen, pappret, boken och äckel-spindeln!
Väntar på att lillebror ska komma hem från skolan, sen får han ta undan den. För jag vågar inte!

H

Sista

Godmorgon! Idag är sista sommarlovsdagen, känns lite tråkigt men som jag längtar till skolan. Och dansen drar igång ikväll också, och nu är det hårdsatsning som gäller.
I och för sig är det bara upprop och sånt imorgon, men så roligt att träffa alla igen.

Så vad står på dagens schema? STÄDA, STÄDA, STÄDA! Har så fruktansvärt stökigt inne i mitt rum att jag nästan skäms. Och blir det inte gjort idag blir det inte gjort på ett tag till, så på med podsändningar av P3's Pang Prego så är det bara att sätta igång. Jag förstår inte, för en vecka sedan var det så fint, haha.
Hur ser eran dag ut? Har skolan redan börjat?

H

1-års kalas

Idag firades min lilla kusin O, han fyllde hela 1 år. Egentligen fyllde han i torsdags men firades idag. Tänk vad tiden går, jag minns så väl när min lillasyster var nyfödd och jag bör runt på henne, idag är hon 4 och har en vilja av stål.
Hur som helst, O verkar ha trivts bra och fick massor med fina paket, och hans mamma (min faster) hade bakat en supergod tårta. Småbarnskalas kan verkligen vara kul ibland, haha.

Vad har ni gjort idag?
H

Jag tänker för mycket

Ni vet en sådan situation när man tex går på stan och plötsligt ser man någon som man känner/har kännt men inte träffat på jätte länge. Jag är usel på sådana situationer, vad ska man göra liksom?
Tänk er att den personen inte har sett mig men jag sett den, ska jag då bara hoppa fram och bara "Tjenare, tjenare! Kul att se dig, det var inte igår. Allt bra?" Och den personen ser ut som ett frågetecken och undrar vem fan man är. Eller att den gör så som jag oftast gör: Jag ser den, låtsas att jag inte gör det och tänker att den nog säger hej till mig om den ser mig...
Det första senariot har faktiskt hänt, jag har väldigt bra minne. Jag kommer ihåg alla möjliga onödiga datum, jag har grymt namn och ansikts/person minne. Så det blir så jobbigt om man träffar på någon som inte känner igen en.
Och sen så blir det lätt så att man inte riktigt vet vad man ska snacka om, och den andra försöker lite snyggt gå iväg och så öppnar man käften igen och bara babblar på. Nej jag blir tokig! Hur ska man göra egentligen?
Kanske räcker med en snygg liten vinkning i och för sig, då slipper man den pinsamma delen men man blir satans nyfiken på hur personen i fråga har det.
Ja då vet ni hur det snurrar i mitt huvud varje gång jag råkar se någon oväntad när man traskar runt utomhus.

Snart så ska jag nog sova, det har vart en lång dag.
Puss H


Dansskolan

Har varit nere på dansskolan hela dagen, var öppet hus, så hade lite att hjälpa till med. Det gick bra, fast har ont i fötterna... Det var ett tag sedan jag hade klackar på mig, och då känns det när man sätter på sig 10,5 cm och har på sig dom i drygt 5 timmar och står nästan hela tiden! Var glada över att slippa ha klackar, killar..! haha Nej, det var ju självbevållat. Har inget planerat inför kvällen, men ska nog ta det lugnt och så.

Take care
H

Dagens Hanna



Grå chinos, Gina
Svart/Vit randig tröja, H&M
Orange armband, Bianco
Silvrigt tvinnat armband, Vintage - köpt i Fredriksverk i Danmark
Örhängen, Pilgrim
Ring, mormors gamla
Skor, Asos.com
Skärp, mammas gamla från 80-90 talet


Aningen bättre bild på skorna...


Idag

Idag hade jag riktig otur med vädret. Skulle cykla över till pappa, och innan står jag och håller i regnjackan för det var aningen mulet. Men tänkte "äsch, va fan! Jag chansar" och så tog jag skinnjackan istället, och hur gick det? Kommer lagom till Coop Nära (som är påvägen mitt emellan min mammas och pappas hus) och himlen öppnar sig, det fullkomligt öser ner regn. Åker vidare till pappa när regnet lugnat sig lite. Under hela tiden jag är där så skiner solen. När jag sen ska cykla iväg för att träffa S så börjar det regna igen, ni vet sådär lagom så att man hinner cykla typ 100 meter. Så surt, bara för att jag inte tog regnjackan! haha, känns så iallafall...
Jag hittade det jag skulle på stan, block till skolan. Och efter det bar det av hem till pappa igen en sväng för att hänga med mina småsyskon. Efter det hem och laga mat till familjen, haha. Jag måste erkänna att jag är jäkligt bra på det, mat är min specialitet! Köttfärssås är jag allra bästa på, den är så god att alla borde få smaka. Men jag kan mycket. Om jag inte blir advokat eller psykolog så ska jag banne mig bli kock!

Hur har er dag varit?
H


modebloggskriget

Ebba vs. modebloggs-Sverige! Ja, var ska detta sluta? Äntligen lite drama i paradiset.
Måste hålla med Ebba om att det är i lite tjatigt att läsa om senaste tröjan från Acne i 7 av 10 modebloggar... GO EBBA!
Kan passa på att skriva att det absolut inte är en modeblogg, om någon nu fått för sig det ;)

Så, hur tror du att denna debatt bidrar till modebloggs-Sverige, blir det nån ändring eller?

H

Fredag

Sista fredagen på lovet. Började med en sväng till dansskolan klockan 8 imorse för att fixa lite, sen hem igen och kolla bordtennisen och efter det kanot.
Slängde på mig mörkblå stuprör, vitt linne & marinblå adidasmunkjacka då, men tror bestämt att jag ska ta och byta...
Halv 1 ska jag träffa S, så ska vi ner på stan och checka in den nya gallerian ;) ska bli kul! Innan dess kanske jag åker förbi pappa en sväng också, får se.

Vad ska ni göra idag?

Take care
H

Skräckfilmer

Jag och mina bästa två kompisar, A & S, tittar massor, eller numera, tittade på skräckfilmer. Större delen av förra höstlovet satt vi och tittade på skräckisar. Vi har sett det mesta faktiskt.
Men skräckfilmer som det bara slaktas i och så är inte våran grej, utan det ska vara läskigt, så att man hoppar till och skriker massor, det ska vara överraskande och spännande, helst så att man vet mer än karaktären. Och vi sitter ju och trissar upp varandra hela tiden. Och vi alla blir rädda för samma saker, helt otroligt. Alla blir superskrämmda av små barn i japanska skräckfilmer tex. Jag har en enorm fobi för clowner (usch, mår illa bara av att skriva ordet), och detta medför ju att jag aldrig i mitt liv vill se It, men ändå på nåt vis vill jag se den eftersom det vore skräcken av skräck för mig, men jag är inte så säker på att jag skulle överleva det.
Hur som helst, jag & A satt och diskuterade detta nyss och båda insåg vilka fegisar vi har blivit! Ingen av oss vill se en skräckis igen, för vi blir så satans rädda. För ett år sedan såg vi iprincip all skräck som kom i vår väg och nu så vågar vi inte. A tror att det kan vara något slags tonårshormon som gör det ;) hahaha, mycket möjligt alltså.
Nej detta måste det bli ändring på.
Den senaste skräckfilmen jag såg var El Orfanato (Barnhemmet på svenska), det var i slutet av april. Den är verkligen hur bra som helst! Otrolig berättelse och förskräckligt skrämmande scener då och då. Men även om du inte gillar skräck så bör du se den, för fy tusan vad bra den var. Utan tvekan en av mina favoritfilmer, alla kategorier!

Man blir ju rädd bara av att titta på bilden, haha

H


Dagens Hanna



Svarta jeans, H&M (som för det mesta, trivs bäst i svarta jeans)
Röd/vit randig tröja, JC, Hur gammal som helst
Svart sjal, ?
Till detta: Vita Converse, svart skinnjacka och axelremsväska från Friis&co

H

Shoppingdag med pappa

Idag var det pappas tur att få lite hjälp med shoppingen, det var på tiden med tanke på att han i lördags hade på sig en inte så snygg shorta från 80-talet. Så vi tog oss ut till hälla och fyndade allt möjligt åt honom, han blev supernöjd, jag blev supernöjd, min låtsasmamma blev supernöjd och min lillesyrra sa att pappa aldrig har vart snyggare (haha, hon är 4 år). Så det blev verkligen lyckat.
Efteråt hängde jag med hem till de en stund (jag bor vanligtvis bara hos mamma), kollade på damfotbollen på OS och lekte med mina småsyskon (som sagt, lillesyrran är 4 år och lillebrorsan är 2 år).
Sen så bar det av den korta promenaden hem, och nu sitter jag här antar jag.

Take care
H


Godmorgon!

Godmorgon, godmorgon. Sovit gott? Det har jag. Var i och för sig upp vid 7 för att kolla på segling, men tills dess och efteråt så sov jag jätte bra.
Idag ska jag ut och shoppa med min pappa, han måste uppdatera sin garderob lite, för det var knappast igår det skedde, haha. Så vi lär bli ute större delen av dagen.
Så, nu ska jag hoppa in i duschen och sen käka nåt innan jag cyklar över dit så att vi kan åka iväg.

Take care
H

Dagens Hanna onsdag



Svarta sturprör, H&M (Ni tror säkert att jag har samma jämt med tanke på att jag oftast har svarta jeans från H&M, men jag har 3 par, haha. Ifall ni undrar)
Vit tunika, ONLY
Samma smycken som alltid
Svarta ballerinas och svart axelremsväska från Friis&co

Hade även med mig en svart kofta från Monki med tanke på att det blåste en aning, men jag använde den knappt.

H

Sanna Bråding

Mötet drog verkligen ut på tiden idag, satt 3 timmar! Skit kul och väldigt effektivt och så hann vi planera hela hösten i stort sett. Riktigt bra.
Och nu är jag jätte, jätte trött! Men ska tvinga mig att vara vaken ett litet tag till så att jag är supertrött när jag går och lägger mig för i går natt hade jag så svårt att sova, vill verkligen sova ordentligt inatt.

Iallafall, det var en fullspäckad dag idag, jätte roligt men är man småförkyld så blir man lätt sliten.
Har börjat hosta mer och är jätte hes & håller nästan på att tappa rösten. Hm, mina kompisar tycker att jag låter som Sanna Bråding när jag är hes, men jag tror bestämt att det är hon som låter som mig, haha.

I alla fall, dagens outfit har jag inte laddat över till datorn än, så fixar det imorgonbitti.
Sov så gott, vännerna mina. Ni är guld värda.
H


Wannabe Hanna?!     
     
bild från: SalongK.se

Fullspäckad dag

Godmorgon allesammans! Eller ah, det är ju snart lunch, men ni förstår nog...
Vaknade faktiskt vid 9 efter att ha sovit skitdåligt, men det är som det är. Käkade jordgubbar och mjölk till frukost, super gott och sommrigt.
Kom ut ur duschen för ett litet tag sedan, så det är dags att fixa håret nu. Föna & platta. Sen ner på stan och kolla på koftor och köpa en almanacka. Sen åker jag nog en sväng till mormor och morfar för morfar fyller år idag, tänkte att jag köper med mig nå gott också. Sen ikväll är det styrelsemöte, alltid roligt!
Okej, men det var väl dagens planering. Vad ska ni göra dag?

Dagens kläder får ni se senare.
Take care
H

Powerwalk

Jag tror faktiskt att den där powerwalken gjorde nytta. Frisk luft ute i skogen kan ju bara göra susen, och jag känner mig så mycket piggare! 5 km blev det, med hänsyn till min förkylning. Vanligtvis brukar det väl bli 7-10 km, iallafall. Men 5 går ju bra det också. Mår hur som helst bättre, och som jag sa tidigare så får man välja sina tillfällen att bli sjuk ;) det samma gäller att bli frisk.
Imorgon är det fullspäckat schema, så ska dra mig mot sängen och boken snart.

Sov så gott allesammans.
H

PS. Ni börjar bli fler som läser, hur kul som helst. Det ökar, sakta men säkert. Det var i och för sig inte orsaken att jag skaffade bloggen (att ha många läsare alltså), utan mer för mig att få skriva av mig. Men ni ska veta att jag uppskattar det. Tack!

OS & Sockor

Legat framför TVn mest hela dagen och kollat på OS, har inte orkat nå annat.
När jag blir sjuk så slarvar jag lätt med maten, för att jag inte är hungrig eller sugen på mat. Men när jag legat större delen av dagen som en död sill i soffan och mest druckit vatten så bestämde jag mig för att banne mig äta nå mat, så jag fixade varma mackor och vips blev jag bra mycket piggare!
Ska ut i spåret och gå en kortis ikväll också, måste få frisk luft.

Ja, och dagens outfit kan ni ju säkert tänka er ;) Svarta mjukisbyxor och svart långärmad tröja och faktiskt ett par sockor (kändes lite som fel årstid, men jag tror på att hålla sig varm när man inte är helt pigg), förkylningskläder helt enkelt.

H


Förkyld

Vaknade halv 10 imorse av att telefonen ringde, det måste vara det mest hemska sättet att vakna på (sover fortfarande länge eftersom skolan börjar om en vecka, så har fortfarande sommarlov, om någon undrar).
Är lite halvkrasslig, men det verkar inte bli så mycket farligare än en förkylning, bra det iallafall.
Tur var väl att jag inte bokat in en endaste sak idag! Hade blivit jobbigt att träffa någon, så då kan jag bara ligga hemma och vila upp mig idag, man får väl planera sin sjukdom ;) haha Jag brukar alltid pricka in att vara sjuk när jag inte har nåt speciellt planerat, så lustigt. Är nästan aldrig sjuk under terminerna men så fort det blir något lov eller om jag är ledig så åker jag på nån sjukdom, hmm...

Hur som helst, herrarnas höjdhoppsfinal med Stefan Holm börjar om drygt 1 timme, ska kolla på det då.

Take care
H


Sova

Ska nog gå och lägga mig nu, är rejält trött. Konstigt med tanke på att jag vaknade relativt sent imorse. Håller nog på att bli sjuk tror jag, är snuvig och helt dimmig så ska leta reda på ipren och nässpray och sen ska jag lägga mig och läsa Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Jag läser aldrig böcker, har typ läst 2 böcker i hela mitt liv förutom böcker som jag måste läsa för skolans skull, haha. Men denna har faktiskt trollbundit mig, den är riktigt bra.
Så, sov så gott kära blogg läsare. Vi ses imorgon

H

Stomp the yard

Har velat se Stomp the yard ända sedan den kom, men det har inte funnits tillfälle för det. Nu tog jag mig iallafall tid att se den. Och vilken underbar film! Eftersom jag har dansar enda sedan jag vara 3 år så är dansen inte bara en stor del av mitt liv, det är mitt liv. Jag lever, andas och tänker dans. Så när jag ser en dansfilm som är så bra så blir man så glad, det finns alldeles för många dåliga dansfilmer. Men denna hade en fin historia också, det var nära tårar några gånger till och med.
Jag rekomenderar den starkt.

H

Alla kör med flätor

Flät trenden, ja vad ska man säga? Jag tycker att det är ursnyggt! Verkligen :) Så enkelt, så lätt fixat och så snyggt.
Vad tycker ni?


Sienna Miller i fantastiska flätor på Golden Globe för några år sedan. Frisyren - lika het idag!

Amanda Bynes i flätor och en otroligt vacker klänning.

Nicole Richie i en fantastisk frisyr jag utan tvekan ska kopiera.

H

Dagens Hanna



Svarta jeans, H&M
Svart linne, Gina
Grå kofta, gammal som gatan från Gina
Örhängen, Pilgrim
Ring, mormors gamla
Svarta ballerinas ute och uppsatt hår

Inne har jag på mig väldens mysigaste tofflor för att hålla mig varm. Har fått ordentligt ont i halsen och är lite "tung" i huvudet. Krya på mig.

Nu ska jag kolla på Stomp the yard :)
Take care
H

Lite tips

Ni vet dagar då det inte finns något i garderoben som passar? Jag har bra tips gällande det.
En snygg svart långärmad tröja (eller tee) & ett par svarta jeans, bra bas och svart fungerar alltid. Sen så låter ni accesoarerna göra jobbet; några snygga armband, ett par schyssta örhängen och en snygg ring så höjer det hela outfiten. Toppa med ett par snygga klackar eller ballerinor och favoritväskan. Kan aldrig misslyckas.
Eller varför inte göra det lilla extra med håret kanske, släng inte upp det i en sån där hemsk knut som ser ut som en tofs men på sista knut varvet så bullar man ihop det, så fult! Gör en snygg knut, det tar inte mycket extra tid. Eller en snygg fläta eller så. Det finns så många möjligheter som ser så mycket lyxigare ut.
Men ha inte alla accesoarer & värsta frisyren ihop, det blir lätt för mycket, kom ihåg "less is more".

Så, det var dagens "ingenting passar i garderoben"-tips :)

H

Dagens Hanna



Grå jeans, ZARA
Vit tröja, Gina
Svart stickad väst, JC
Ring, mormors gamla
Örhängen, Pilgrim

Till detta, svart axelremsväska med guldkedja från Friis & co och svarta ballerinas

Söndagsshopping

Var och agerade personalshopper åt min faster och låstasmamma idag.
Hittade själv lite grejer.


Klackar, H&M

Svart nitbälte & Brunt nitbälte. Båda har guldiga nitar. H&M

Mockasiner, Din Sko

Nu har jag köpt 4 par skor på 10 dagar, så det lär nog räcka ett tag ;) haha men man kan aldrig ha för mycket skor, eller?

H

Dagens Hanna Lördag



Vit klänninng, Gina
Örhängen, Pilgrim
Guldarmband med berlocker, 12 års present av gammelmormor som själv fick det när hon var i 14-års åldern
Slätt guldarmband, julklapp från gammelmormor för drygt 4 år sedan
Ring, mormors gamla

Detta toppades med vågigit hår och Chanel no 5 ;)
Sorry på bildkvaliteten, bilden är tagen sent med mobilkameran...

Låtsaspappa skulle firas för att han nyligen fyllt år, så det var fullt hus hela dagen.

Mer musik

Jag har märkt att jag tipsar en del om musik, faktiskt. Många av mina vänner har knappt hört talas om många av dom banden som jag lyssnar på, men jag tipsar så gärna.
Så här kommer en till: Uffie - Pop the glock

En grym låt med eget sound och cool röst. Lyssna på den och säg vad ni tycker :)

H

Coola Uffie

Tegan & Sara

Har ni hört talat om det sjukt coola bandet Tegan & Sara?
Om inte, så checka in dom på iTunes eller youtube. Lyssna på låtarna Walking with a ghost och The con. Man blir besatt!
Har lyssnat på dom i några år nu och det är ett sånt band som hänger med i bagaget vad man än gör.

Hoppas ni kommer gilla dom lika mycket som jag gör
H


Tegan & Sara

Dagens Hanna



Svarta shorts, H&M
Mörkgrå tröja med vita ränder, H&M

Blev inget avancerat idag med tanke på att jag mest suttit klistrad framför OS på TVn...

H

OS OS OS!

Har suttit hela dagen och kollat på tennis. Spännande var det! Sverige vann tillslut iallafall.
Så en outfit bild kommer senare ;) för nu har jag annat att fixa...

H

Musikvideor

Jag vet inte om det bara är jag, men hur som helst:
Hittar jag en låt som jag bara älskar, en sån låt som man bara inte kan sluta lyssna på, så tittar jag aldrig på videon. Nu undrar ni säkert varför, men det är så att jag vill inte riskera att videon ska förstöra låten.
Alldeles för många gånger har det skett att videon inte kan hålla samma mått som låten och då vill jag hellre behålla min uppfattning av en låt.
Till exempel så hade vi en jazz dans till J. Holidays låt Bed förra året, grym låt, tills det jag såg videon. Videon är verkligen inte bra och efter det så har jag väldigt svårt att lyssna på låten bara för att videon jämt dyker upp i mitt huvud så fort jag hör den...

Är det bara jag som gör på detta vis?

H

Tips


Armband från åsahjärtaniklas

För er som har missat det så måste jag tipsa om den helt underbara sidan mintandvintage.com
Detta söta armband skulle jag vilja ha på momangen! Visst är det sött?
Skulle kunna köpa rubbet på en gång, men det får bli en annan gång... typ nästa liv kanske ;) haha Ni förstår poängen...

Jag har väldigt smala handleder så jag kan tillexempel inte ha så tjocka armband på mig, det ser bara konstigt ut. För mig fungerar smala bättre. Ett bra tips är att kolla på tex armband & halsband på second hand, för då blir du ensam att ha det, det kostar inte så mycket och ofta är det ändå bra kvalitets grejer som du kan hitta. Annars så djupdyk på vinden eller i farmor/mormors gamla smyckeskrin, jag lovar att dom älskar att berätta om alla olika örhängen och ringar som haft under åren + att du faktiskt får en chans att lära dig något. Var sak har sin historia. Jag älskar det.
Mitt senaste second hand fynd var ett tunt tvinnat silver armband för en 10a, hur fint som helst.
Vilken blir din favorit accesoar i höst?

H

Städa

Måste verkligen städa mitt rum, men ni vet hur det är... man orkar ju inte bara ta i tu med det, haha.
Aja, jag ska verkligen försöka få ordning på det. Bara att sätta på iTunes på högsta volym och sätta igång antar jag...

Wish me luck ;)

Dagens Hanna



Svarta stuprör, H&M
Beige långärmad tröja i merinoull, Filippa K
Svart linne under tröjan, Gina
Silvriga örhängen, Pilgrim

Till detta svarta balleinas och flätad lugg. Kör på osminkat idag, orkar inte fixa mig...

H

The Dream

Måste tipsa om denna låten med The Dream, Fast car heter den. Den är helt otroligt bra! Lyssna på den vettja ;)


Äh, va fan!

Vi kör väl på då... men jag släpper inte Team Hanna, där får sportdelen av mig representeras. Så fortsätt nu läsa här ;)

H

Helt otroligt!

Helt otroligt att folk fortsätter läsa på denna blogg trots att jag har slutat för länge sen! Sånt peppar nå enormt, ni har till och med fått mig att vilja fortsätta skriva här... Ska fundera på det under dagen, jag kan ju faktiskt ha 2 bloggar...
Hur som helst, tack så mycket för att ni fortsätter att läsa :)

Kärlek /H

Team Hanna

Nu kan jag meddela att min nya blogg TeamHanna är igång körd.
Läs mer där, jag hoppas verkligen att ni kommer gilla den.

http://TeamHanna.blogg.se/

All Kärlek /H


RSS 2.0